A fiú s lány barátságról

Egyszer beszéltem egy szomali kislánnyal, tizenhárom éves volt s bár Angliában is járt suliba elég tradicionális volt. Nem is emlékszem hogyan, de jött a téma a fiúk s a lányokról. Valójában mert mondtam hogy nekem inkább fiú barátaim voltak mindig.

“Nekünk nem szabad fiúkkal összebarátkozni,” mondta. “Mert szerelmes lehetsz belé.”

Egyébként, ezt a tradicionális hozzáállást minden fanatikusnál látom. Nem is értem. Jó, tudom, fiúk s lányok együtt nem jó ötlet mert úgyse lesz soha semmi jó belőle. De nekem óvoda óta mindig legalább egy nagyon jó s kedves fiú barátom volt: a legjobb barátom óvodábantól kezdve, a szomszédomon keresztül stb. s soha nem lettem terhes vagy csak egyre gondoltam. Mindig is jól ötletnek tartottam, mert legalább tanácsot lehet kérni a másiktól, más kilátást kapni stb. Nem jelenti azt hogy rögtön baj lesz. Sőt, merem megállítani hogy ahol fiúknak s lányoknak szabad összebarátkozni, ott nem annyira sok esemény hogy megerőszakoltak. Bár óvatosan mondom mert betegség bárhogyan is nézünk, s aki hallgatja a híreket vagy nézi a tévét, nagyon jól tudja milyen elme beteg tud lenni nagyon sok ember.

Itt is van egy pár nagyon jó barátom akikkel össze szoktunk futni vagy találkozni. Mert nagyon jó barátunk vagyunk. A partnerük is tudják erről s velük is jobban vagyunk. Bár sok ember állítja hogy nem létezik fiú s lány között bármilyen fajta barátság is.

S mindig egy kérdés támad ilyen társaságban ahol letiltatják a fiú-lány barátságát, amit a kislánynak s feltettem. S mi van ha a barátnőd leszbikus? Engem egyáltalában nem zavar. De akinek ez sokat számít, vagy számít hogy ne legyen semmi, az mennyire szívta meg ilyenkor?!

2 comments

  1. Hahaha, jártam így.
    Egyebkent kellenek bizonyos specialis körulmenyek, hogy a fiu-lany baratsag muködhessen, szerintem. Nekem is vannak közeli fiu-barataim, nem is ertem, miert lenne ez furcsa, de az igaz, hogy egy felnött,egyedulallo fiu es egy fenlött, egyedulallo lany komoly baratsaga eseten azert felmerul, hogy miert nincsenek “egyutt”, es nem akar-e legalabb az egyikuk mast, mint baratsag. A gyerekkorban kötött fiu-lany baratsagok a legegyszerubbek, de siman lehet felnöttkorban is, de ott kellenek a megfelelö körulmenyek. Azt hiszem.

    Like

  2. Én se értem. Nekem a barátság az barátság. Ha jó ember vagy, szívesen elfogadtak, ha nem, mennj tovább. Bár most jutott eszembe h van egy nagynéném, akivel nem tartom a kapcsolatot, s nem is válásos, de ő mar azt gondolta h unnokatesomnal akartam összeházasodni mert kertem az ő telefonszámát amikor valtozott. 😂 Ilyen kor mindig az jut eszembe h ténleg nagy az Isten állatkertje.

    S mennyire igaz amit mondtál, azt h miert nem vannak együtt. Hát azért mert nem. De egyetértek mindennel ami írtál.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s